Monday, August 17, 2009

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ


Από τη σειρά των τευχών 518-523 του Μίκυ Μάους και τη σπονδυλωτή ιστορία "Επιχείρηση Ολυμπιάδα" του GB Carpi, τα αντίστοιχα ιταλικά και πάλι μετάλλια που δόθηκαν με τα αντίστοιχα ιταλικά τεύχη του topolino τη δεκαετία του '70. Κάτω πολυτελής ιταλική έκδοση με ιστορίες Ολυμπιακών Αγώνων , επίσης τη σπονδυλωτή "Επιχείρηση Ολυμπιάδα" των Carpi, Bottaro, αλλά και την κορυφαία του Scarpa "Οι αρχαίες περικνημίδες της Ολυμπίας", επίσης και Asteriti, κλπ. 





Πολλά νομίσματα αργυρά μασίφ, όπως και χρυσά έχουν εκδοθεί και στις ΗΠΑ, αλλά κυρίως με τον Μίκυ και άλλους ήρωες που δεν έχουν "σχέση" με το χρήμα και την οικονομία (π.χ. Χιονάτη και επτά νάνοι!!!) όπως έχει ο θείος Σκρούτζ βέβαια, να κάποια!

Εδώ έχουμε πολύ σπάνια ιταλικά νομίσματα της 'Τράπεζας' της Λιμνούπολης!





Εδώ γερμανικές (και ένα ολλανδικό νόμισμα) σειρές με όμορφα μεταλλικά πάντοτε νομίσματα (ένα με το Κορνήλιο Κούτ/ιδρυτή της Λιμνούπολης) , επάργυρα, με σμάλτο , άλλα εντυπωσιακά, άλλα απλά, όχι ακριβά , αλλά δύσκολο να τα πετύχεις κάπου! 


Εδώ έχουμε γερμανική έκδοση με το μεγαλύτερο επάργυρο νόμισμα (το πρώτο ευρώ του θείου Σκρούτζ), ενώ στη θέση ενός απλού γερμανικού ευρώ που υπήρχε αρχικά υπάρχει το ιταλικό πρώτο cent σε μασίφ άργυρο από την προηγούμενη σειρά.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ CENT ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ





Όχι κυριολεκτικά βέβαια, αφού το πρώτο που κέρδισε σε πολύ μικρή ηλικία (κοίτα το έργο του Don Rosa) δεν ήταν δυνατόν να έχει τη μορφή του χαραγμένη, πάντως εδώ παρουσιάζονται από κάτω προς τα πάνω, παλαιότερες ιταλικές εκδόσεις. Στη πράσινη κασετίνα διακρίνεται χρυσό μασίφ νόμισμα  από τη σειρά του Istituto Poligrafico ! τέλος μια έκδοση του πρώτου cent με το αντίστοιχο ιταλικό τεύχος που δόθηκε! 





Να όμως και το πρώτο επίσημα στη θήκη του, silver US 1875 dime, κατ' ευθείαν από το θησαυροφυλάκιο του Θείου!!!!!!!!!!!!!!
Number One Dime 





Να και η πλέον πρόσφατη έκδοση (2016) από τη μακρινή Βραζιλία, μαζί με ανατύπωση σπάνιου βιβλίου από το 1972 ' Manual do Tio Patinhas'!! Έχει και αρχαιοελληνικό ενδιαφέρον μάλιστα!
Να και χαρτονομίσματα, από μια πρόσφατη ιταλική σειρά 6 διαφορετικών σχεδίων σε αντίστοιχη πλαστική θήκη!


Η σειρά 30 τόμων "i Mitici Disney" (κάθε ένας αφιερωμένος σε ένα ξεχωριστό ήρωα) και αντίστοιχων νομισμάτων επίχρυσων που ολοκληρώθηκε μέσα στο 2009!
Αυτό το νόμισμα καθώς και η σειρά που εικονίζεται πάνω από το αρχικό κείμενο (La lira dei Piccoli) είναι τελευταίες ιταλικές εκδόσεις σε χρυσό μασίφ και με πολύ υψηλή τιμή !!! Απλησίαστα δυστυχώς!!!
Οι ελληνικές εκδόσεις της περίφημης σπονδυλωτής ιστορίας των Romano Scarpa και G.B. Carpi και βέβαια τα αντίστοιχα νομίσματα που δίνονταν με τα τεύχη του ιταλικού Topolino τη δεκαετία του 70 που εκδίδονταν (επάνω). Κάτω στο βίντεο τα αντίστοιχα που εκδόθηκαν στην Ισπανία με τη σπάνια χάρτινη θήκη! Έχουν ενδιαφέρον όμως οι διαφορές όχι μόνο μεταφραστικές, στις ονομασίες, πχ στα ελληνικά η βασίλισσα Κλεοπάτρα είναι η Κλεοπάπια, γράφεται στα μεν ιταλικά Marcantonia Cleopatperina στα δε ισπανικά Marcantonia Daisypatra!!!


Εδώ τα νομίσματα σε ισπανική έκδοση, δεκαετίας 70!


Να και η πρόσφατη, τρίτη και καλύτερη ως τώρα, ελληνική έκδοση


Επιτέλους και η σπάνια πολυτελής ισπανική έκδοση αποκτήθηκε!

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ DISNEY

Τα (ιδιαιτέρως χρυσά) νομίσματα εκδόσεως Disney παγκοσμίως, αποτελούν φετίχ, με εξέχουσα θέση βέβαια να έχουν οι ιταλικές εκδόσεις παλαιότερες και νέες και περισσότερο αυτές που παρουσιάζουν το πρόσωπο του θείου Σκρούτζ!!!. Εκδίδονται πάντως και αλλού σε χαμηλό τιράζ ολόχρυσα ή ασημένια νομίσματα χωρίς διακοπή. Παρουσιάζονται λοιπόν αυτόνομες συλλεκτικές εκδόσεις, καθώς και κάποιες που αντιστοιχούν σε ιστορίες δημοσιευμένες στο περιοδικό Μίκυ Μάους.




Thursday, August 13, 2009

Διάφορα βιβλία με κόμικς και συναφή, (αλλά και άλμπουμ-χαρτάκια από γκοφρέτες, σοκολάτες ΙΟΝ, ΜΕΛΟ)



















ADAM STRANGE, my favourite comic hero!











Φιγούρες δεκαετίας '70, βιβλία, δίσκος βινυλίου και περιοδικά σχετικά με υπερήρωες!



























Να και οι "τύχες" από τις ιστορικές σοκολάτες ΜΕΛΟ δεκαετίας 60-70 !!! Πάνω παζλ από τη Μάχη της Κρήτης, κάτω με "ηρωες Disney"!



































Ακόμη κάποια σπάνια χαρτάκια από τη ΜΕΛΟ 'ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ' καθώς και από ΙΟΝΙΟΝΟΡΑΜΑ-ΕΜΠΡΟΣ
και το πρώτο μου άλμπουμ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΙΟΝ από το 1968!












Να εικόνες και από το περίφημο-σπάνιο ΕΙΚΟΝΟΡΑΜΑ - ΙΠΠΟΤΗΣ, της ΙΟΝ από τα πρώτα που συμπλήρωσα και πήρα δώρο το βιβλίο των εξερευνητών :-)


Επίσης από το 1967-68 το περίφημο  ΑΦΡΙΚΑ της ΙΟΝ, πρωτοποριακό με 3d εικόνες και γυαλιά. Μου το είχαν καταστρέψει, αφού έκανα το τραγικό λάθος και το πήρα στο δημοτικό σχολείο το 1968, μου έπεσε στο διάλειμμα και το βρήκα φύλλο-φτερό, αλλά το ξαναβρήκα πρόσφατα ολοκληρωμένο!!!